Bøger på bibliotek

Cicero - en komplet softwareløsning til smartere biblioteksstyring

  • Datasikkerhed
  • Et komplet løsning
  • Tilmeld nyhedsbrev

Cicero bibliotekssystem

Cicero udgør det digitale fundament for folke- og skolebiblioteker i alle størrelser og gør det nemt at samarbejde og dele viden på tværs af organisationer.

Det modulære design gør det enkelt at vælge og tilføje de funktioner, du har brug for. Åbne API'er giver nem integration med både eksisterende og nye digitale løsninger. Ciceros 'software-as-a-service'-design sikrer, at løsningen konstant opdateres og vedligeholdes – og agile udviklingscyklusser sikrer nye funktionaliteter hver anden uge, som er gratis for brugere på alle markeder.

Cicero følger moderne metadatastandarder som Marc21, Resource Description and Access (RDA) og Functional Requirements of Bibliographic Records (FRBR) samt nationale standarder som DanMarc2.

Naturlig integration med eksterne biblioteksinfrastrukturer fjerner mange repetitive opgaver og sikrer korrekt dataupload. Integrationerne varierer alt efter marked, men almindelige integrationer er indkøbsplatforme, katalogiseringsdata, synkronisering af brugerregistre med nationale registre og mere. Integrationer hjælper med at automatisere så mange processer som muligt og gør Cicero i stand til at arbejde med både delte og unikke kataloger samt leverandørmaterialelister.

Cicero er bygget på moderne teknologi og udviklet til at fungere med løsninger fra andre leverandører, så løsningen understøtter indhold og videndeling på tværs af skoler, biblioteker, forlag osv. Løsningens mikroservicearkitektur sikrer skalerbarhed og fleksibilitet i forhold til fremtidig udvikling, alt efter bibliotekets behov.

Vi passer på jeres data

Cicero er designet, bygget og vedligeholdt med principper som ’privacy by design’ og et stærkt fokus på beskyttelse af persondata. Databehandlingsprocedurer er allerede integreret i Cicero-teknologien, og det sikrer bedre og mere pålidelig datasikkerhed. Alle data i Cicero gemmes på servere inden for EU for at understøtte lokal lovgivning.

Den komplette løsning til moderne og ambitiøse biblioteker

  • Cicero Mobile
  • Cicero Slide
  • Cicero Surf
  • Cicero Explore

Cicero Mobile

Skærm med Cicero

'On the go'-løsningen til moderne biblioteker

Cicero Mobile er kernen i systemet, og løsningen er nem og intuitiv at bruge, uanset om du har brug for specialistfunktioner i et stort bibliotek eller er generalist med meget få timer til rådighed i et mindre bibliotek.
Cicero Mobile er en fuldt webbaseret moduldesignet løsning, som gør livet lettere på farten. Med Cicero Mobile kan bibliotekspersonalet hurtigt tjekke materialer og hjælpe brugerne, når de bevæger sig gennem biblioteket. Det forbedrer effektiviteten markant og giver mulighed for hurtige opgaveoversigter – hvor som helst.

Det browserbaserede design fungerer på enhver enhed og er perfekt til at tage biblioteket med på farten. Fra udendørsarrangementer, pop-up-biblioteker og bogfestivaler til biblioteksbusser og andre aktiviteter uden for bibliotekets traditionelle rammer.

Cicero Slide

Skærme med Cicero Slide

Perfekt til mindre eller ubemandede biblioteker

Med Cicero Slide kan mindre folke- og skolebiblioteker tilbyde brugerne en enkel og intuitiv touchscreen-løsning til udlån, returnering og kontrol af status på aktuelle lån. Det webbaserede modul fungerer på tablets, smartphones, Chromebooks og bærbare computere, hvilket gør det nemt at inkludere langt de fleste biblioteker.

Takket være dens hurtige og responsive scanningsfunktion kan Cicero Slide betjenes af brugere i alle aldre. Det gør Cicero Slide til et perfekt valg for ubemandede skolebiblioteker eller som smart selvbetjeningsmulighed for folkebiblioteker, hvor personalet kan frigøres til andre opgaver.

Cicero Surf

Skærme med Cicero Surf

Den smarte brugergrænseflade til mindre biblioteker

Cicero Surf forsyner biblioteker med deres egen onlineportal, hvor brugere kan søge i biblioteksbeholdningen, reservere bøger og tjekke deres status for lån og reservationer. Modulet kan bruges på alle enheder, og grænsefladen kan tilpasses med farver, logoer og karruseller for at promovere udvalgte bøger eller kategorier.
Med Cicero Surf kan brugere logge ind med Single Sign On (SSO) eller brugernavn og pinkode. Log på med SSO giver også adgang til bibliotekets elektroniske indhold såsom antallet af tilgængelige eksemplarer – og det forbinder dig også med eventuelle andre tjenester.

Cicero Surf giver også brugere mulighed for at søge og reservere emner på samarbejdende biblioteker. Når modulet benyttes på skolebiblioteker, kan lærere bruge Cicero-funktionen "booking" til at låne sæt af bøger til hele deres klasse, hvilket gør det til et smart værktøj til at understøtte læringsplaner og læseplaner.

Cicero Explore

Skærm med Cicero Explore

Imponerende smart biblioteksstatistik

Ethvert moderne biblioteks effektive drift og ydeevne afhænger i høj grad af smart brug af data. Ved at udnytte brugsdata kan biblioteker øge effektiviteten, strømline driften og forbedre tilbuddet til deres brugere.
Cicero Explore er et specialiseret business intelligence-modul til Cicero, der tilbyder avancerede BI- og analysefunktioner. Modulet lader dig skabe oversigter, indsigter og tilpassede rapporter for at øge effektiviteten, forbedre beslutningstagningen og spare værdifulde ressourcer.

Med Cicero Explore kan du skabe skræddersyede dashboards, der grafisk illustrerer materialeforbrug, fjernlån, lokale materialeudsving, brugeradfærd, personalepræstationer og meget mere. De avancerede funktioner i Cicero Explore gør det muligt for biblioteker at blive datadrevne og udnytte det fulde potentiale af deres data til at forbedre deres drift og overordnede tilbud.

Cicero nyhedsbrev

Få nyttig information om nye funktioner i Cicero